REKLAM ALANI


Büyükçekmece Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği cumartesi sabahı Aslan Polatoğlu başkanlığında kahvaltılı toplantıda buluştu. Dernek Başkanı Ahmet Bayraktarın aynı saatte belediyede programı olduğu için toplantıya Aslan Polatoğlu başkanlık yaptı.

BÜYÜKÇEKMECE KULÜPLERİ TEK YÜREK!

Büyükçekmece Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği cumartesi sabahı Aslan Polatoğlu başkanlığında kahvaltılı toplantıda buluştu. Dernek Başkanı Ahmet Bayraktar'ın aynı saatte belediyede programı olduğu için toplantıya Aslan Polatoğlu başkanlık yaptı.
 
Kulüplerin de büyük bir çoğunluk oluşturarak yer aldıkları kahvaltıda Büyükçekmece amatör spor kulüplerinin sorunları masaya yatırıldı. Belirli bir gündem doğrultusunda başlayıp süren toplantı yaklaşık olarak 1 buçuk saat sürdü.
Toplantıya başkanlık yapan Polatoğlu toplantının gündem maddelerini tek tek sıralayarak kulüplerden de bu çerçevede söz alarak sorunlarını anlatmalarını istedi.
Gündem doğrultusunda tesisi yapılan kulüplerin tesislerle ilgili eksiklerinin maddeler halinde listemeleri istendi. Ayrıca kulüplerin İASKF ve Futbol İl Başkanlığı ile ilgili sorunları dinlenerek çözüm yolları hakkında yöntem izlenmesi benimsendi. Ayrıca geleri kulüpler birliğine kalmak üzere bir gece düzenlenmesi konusunda kulüplerin fikirleri alınarak karşılıklı olarak görüş alışverişi yapıldı.

 Kulüpler Birliği toplantısında gündeme gelen en önemli konulardan biri de ulaşım oldu. Bir çok kulübün ulaşım konusunda şu ana kadar gerekli lojistik desteği alamadığı, bu konudaki gelişmelerin de ne düzeyde olduğu gündem maddeleri arasında yer alan bir başka konu oldu. Toplantının ardından birlikte hareket edilmesi, kararların birlikte uygulanması, 'birlikten güç doğar' felsefesinin hayata geçirilerek kulüpler birliği yapısının ses getirecek bir güce kavuşması için düğmeye basıldı.
Aslan Polatoğlu'nun açılış konuşmasının ardından ilk sözü Tamer Canbaz alarak gündem üzerine ilk konuşmasını yaptı.

Canbaz, seçilmiş bir yönetim olduklarını, böyle bir dernek varken belediyenin kendi uhdesinde yeni bir yapılanma içine girmek istemesini doğru bulmadığını söyledi. Canbaz “Böyle bir dernek varken ben o oluşumu doğru bulmuyorum. Ancak ona da uymak zorundayız ve uyacağız. Stadımızın zemininde çökmeler var. Soyunma odalarımız olmadığı için sıkıntı yaşıyoruz. Çevre düzenlemesi eksik; yapılması lazım. Bir şekilde antrenman yapıyoruz.” diye konuştu. Canbaz, en kısa içerisinde yönetim olarak İASKF’yi bir ziyarette bulunmalarının güzel bir davranış olacağını, ilişkilerin sıcak tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.
Celaliyespor Kulüp Başkanı Ethem  Rıza Yılmaz da yaptığı konuşmada saha konusunda bir çok sıkıntılarının olduğunu, asıl sıkıntıyı yaşayan tarafın kendileri olduğunu söyledi. Bunun üzerine söz alan Aslan Polatoğlu da Yılmaz’dan eksikler konusunda listeyi hazırlayarak kendilerine faks çekmesini istedi. Polatoğlu “Eksikleri müdüriyete fakslayın. Ben yakından takip edeceğim.” ifadesini kullandı. Polatoğlu belediyenin ocak ayında yapılacak olan ilk meclis oturumunda kulüplere verilen 7 Bin 500 Liralık ödeneğin 10 Bin Lira’ya yükseltilmesi için konunun gündeme alınması için mücadele edeceklerini söyledi.

Kumburgazspor Kulüp Başkanı Enver Katrancı da kulüpler birliği olarak ocak ayında yapılacak olan belediye meclisinin ilk toplantısında kulüpler olarak birer temsilci ile hazır olmaları gerektiğini, bunun da mecliste alınacak kararlar üzerinde psikolojik bir baskı yaratacağını söyledi.
Polatoğlu, kulüplerden de yeni oluşum konusunda kimsenin artniyetli düşünmemesi gerektiğini, belediye ile birlikte hareket etmelerinin kulüplerin çıkarına olacağını kaydederek “Kimse art niyet aramasın. Başkanın böyle bir oluşum içinde olmasını kulüpler adına yararlı görüyorum.” şeklinde konuştu.

Kamilobaspor Kulüp  Başkanı Eren Savaş da söz alarak stadın çevre düzenlemesi ile ilgili olarak projelendirme çalışmalarını başlattıklarını, bu konuda kendilerinin de kulüp olarak üzerine düşeni yerine getirmeye hazır olduğunu söyledi. Savaş “Projelendirme çalışmalarını yaptık. Yarından (Pazar) itibaren de inşallah başlayacağız. Destek alamadığımız yerde biz de elimizden geleni yapacağız. Elimizden gelmeyeni de belediyeden isteyeceğiz. Belediyeye zaruri, mantıklı ihtiyaçlarımızı iletirsek sorunları daha rahat aşacağımıza inanıyorum.” dedi.

Katrancı da daha sonra yeniden söz alarak “Bizde tesis olmadığı için yakınamıyoruz.” ifadesini kullandı. Katrancı’nın bu ifadesi gergin geçen toplantının bir anda yüzlerin gülmesine neden oldu.

Büyükçekmece Stadı Müdürü Murat Sayım da stadın zemini  ile ilgili olarak bazı sıkıntıların yaşandığını, 2.Amatör Ligde mücadele edecek olan kulüplerden de stat zemininden kaynaklanan sorunların daha da büyümemesi, bakımı için de müsabakalarını alternatif statlarda oynamalarını istedi. Sayım, stadın zemininde aşırı antrenman programından dolayı deformasyonlar oluştuğunu sözlerine ekledi.
Konu daha sonra ulaşım sorunlarına geldi. Tamer Canbaz, yaptığı açıklamada şu ana kadar ulaşım konusunda Büyükçekmece Belediyespor dışında diğer kulüplerin araç imkanından yararlanamadığını, ancak konu ile ilgili çalışmaların olduğunu söyledi. Canbaz “Büyükçekmece dışında hiçbir kulüp araç alamıyor. Ancak başkanımız Ahmet Bayraktar’ın konuyla ilgili olarak bir çalışma yaptığını biliyorum. Bütün kulüplerden çevrelerindeki servis işi yapan araçlardan aylık teklif almalarını istedi. Etraftaki servis araçlarından teklif alınacak. Bunun maliyetini de belediye karşılayacak.” şeklinde konuştu. Canbaz, bu uygulamanın da ancak 2.Amatör Küme ile birlikte başlayacağını sözlerine ekledi.

Kumburgazspor Kulüp Başkanı Enver Katrancı da daha sonra söz alarak “Herkes kendi köyüme ne kadar katkı sunarım onun düşüncesi içindeyim. Ben de çok büyük beklenti peşinde değilim. Bizim mücadelemiz sportif başarıdan önce gençlerimizi kahve köşelerinden, uyuşturucudan ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Bunu başarabiliyorsak da bizden mutlusu yok.” ifadesini kullandı.

Kaynak:www.istanbulamator.com



Paylaş


 
Top